Wat is Hypnose?
23 januari 2022 
in Hypnose
3 min. leestijd

Wat is Hypnose?

Hypnose is een vorm van een lichte trance waarin je gefocust bent op iets specifieks. Je bent vaak in een lichte vorm van hypnose, bijvoorbeeld als je geen idee hebt van de tijd, of je rijdt ergens naartoe en je bent er opeens, zonder dat je een idee hebt hoe je er bent gekomen. Of je bent een boek aan het lezen waar je in weg zeilt, of je gaat helemaal op in een film. Dat is een vorm van trance. Dus hypnose is niet zo spannend als wij denken. Het is een natuurlijke staat van zijn waarin we ons vaak bevinden.

Wij zijn hele goede Hypnotiseurs

Als je gevoelig bent voor wat anderen zeggen en denken, kortom je bent gevoelig voor de suggesties van anderen, dan ben je in een staat van hypnose. Met hypnose ben je gevoelig voor suggesties. Je neemt suggesties aan voor waarheid. Met alle gevolgen van dien. Kinderen zijn in hun eerste jaren in hypnose. Ze geloven alles wat hun verzorgers zeggen en doen. Als ouder hypnotiseer je je kinderen dus continu.

De blauwdruk is gelegd

En als je een beetje pech hebt draai je die suggesties je hele leven af in je systeem als een programma wat draait op een computer. Het is een enorme verantwoordelijkheid als je met kinderen werkt, of kinderen hebt. Jouw eigen overtuigingen en wat jij gelooft over de wereld geef je door alsof het waarheid is. Alsof het feiten zijn. Maar niets is de absolute waarheid. Het is jouw waarheid.

We proberen elkaar te hypnotiseren

Als we onze waarheid willen opleggen aan een ander is dat ook een vorm van hypnotiseren. Hier zijn we niet bewust van. Onze mening is vaak absoluut. En zo praten we ook met elkaar. Onze meningen en oordelen opleggen aan een ander. Onze goede ideeen, adviezen en gedachten willen we graag opdringen aan een ander. We hebben geen idee wat de impact op onbewust niveau op de ander is, vooral op kinderen.

in hypnose zijn                                   

Wat is Hypnose nog meer?

Hypnose is een staat van trance. Als je in een staat van trance bent ben je gevoelig voor suggesties. Suggesties die doordringen in ons onbewuste. In ons onbewuste kunnen veranderingen plaatsvinden door suggesties en hypnose. Als ik iemand in hypnose breng, gaat de bewuste mind op een laag pitje.

Blabla bewuste brein

Het bewuste brein komt op een laag pitje terecht, door de ontspanning techniek waarmee je in hypnose gaat. Terwijl je dieper afdaalt in je systeem en je lichaam en systeem in een staat van ontspanning komt, wordt je onbewuste meer en meer gefocust, terwijl je blabla brein, je bewuste brein zich eindelijk koest houdt. Even voert het bewuste niet de boventoon.

Wat wil je bewuste brein?

Het bewuste brein wil alles begrijpen, wil een verklaring hebben voor iets en voor alles eigenlijk. Je bewuste wil alles op een rijtje zetten, wil weten hoe dingen tot elkaar in relatie staan. En vervolgens kan je er dan niet veel mee, behalve dan, dat je tot de conclusie bent gekomen hoe dingen zich verhouden tot elkaar. Het bewuste brein wil grip houden. Met hypnose moet het bewuste zich als het ware overgeven aan het onbewuste brein, zodat deze zijn werk kan doen.

Het onbewuste brein speelt de hoofdrol bij Hypnose

Ondanks dat we alles beredeneren met ons bewuste brein, is het toch apart dat ons onbewuste eigenlijk bijna alles voor ons regelt. Zonder ons onbewuste zijn we in no time dood. Ons onbewuste regelt onze ademhaling, bloedsomloop, vertering van voedsel, al onze interne processen. Dat is toch bijzonder knap en kunnen we dat allemaal verklaren met ons bewuste? Nee, miljoenen processen vinden continu plaats in ons systeem en ons onbewuste is baas.

Wat kun je met Hypnose? 

Je kunt eigenlijk bijna alles beïnvloeden met Hypnose. Kijk hieronder naar de reactie van de mensen die een Hypnose sessie hebben gedaan bij Yvonne Thuijs. Zij kwamen allemaal omdat ze een angst hadden waar ze van af wilden. Klik op de foto om de reacties van de cliënten met hypnose te bekijken. 

met hypnose van angst af
 

Over de schrijver
Reactie plaatsen