Stoppen met roken met Hypnose
24 januari 2022 
in Hypnose
4 min. leestijd

Stoppen met roken met Hypnose

Stoppen met roken is een persoonlijk proces dat voor veel rokers moeilijk kan zijn. Hypnose kan de tool zijn om blijvend een niet roker te worden.

Stoppen met roken is voor niemand gemakkelijk, maar als je hulp zoekt om hypnose toe te passen om de mentale en fysieke ontwenningsverschijnselen te verlichten die vaak het gevolg zijn van stoppen met roken volgt de rest vanzelf. Het is vooral de angst om terug te vallen en de ‘verslaving’ wat de meesten roepen wat het grootste probleem is van stoppen met roken.

Het roken van sigaretten kan heel schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je worstelt met deze slechte gewoonte of probeert te stoppen, zijn er tal van manieren om je behoefte aan nicotine te beheersen.

Hoe werkt stoppen met roken door hypnose?

Stoppen met roken door middel van hypnose is een proces dat rokers kan helpen om echt een niet roker te worden. Het is een vorm van ‘gesprekstherapie in het onbewuste’ dat helpt bij het verminderen van de negatieve emoties die gepaard gaan met roken.

Stoppen met roken door middel van hypnose omvat een aantal stappen.

Stap 1: De eerste stap is het identificeren van de triggers en wat ze met je doen, wat leidt tot de tweede stap -

Stap 2: Het identificeren van je gevoelens en gedachten over roken. Welke betekenis heb je allemaal gegeven aan je sigaret? Je vriendje. Momentje voor jezelf. Manier om te ontspannen..

Stap 3: De derde stap is beslissen hoe je je wilt voelen als je eenmaal gestopt bent met roken. Wie ben je als niet roker? Wat ga je in de plaats doen van roken? Naast je gezondheid vieren!

Stap 4: Tot slot de vierde stap. Hoe ga je om met eventuele triggers en negatieve emoties als je stopt?

Het Hypnose proces helpt bij het omgaan met angst, depressie, stress, verloren gevoel, wanhoop en andere negatieve emoties die samenhangen met stoppen met roken.

Wat zijn hypnotische technieken om te stoppen met roken?

Hypnose is een staat van diepe ontspanning en verhoogde focus. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het een effectieve manier kan zijn om af te vallen, een rookverslaving te overwinnen en mensen met traumatische herinneringen te helpen.

De meest voorkomende hypnotische techniek om te stoppen met roken is de hypnotische inductie. Het is een proces dat de persoon helpt te ontspannen en zich op zijn ademhaling laat concentreren. De persoon zal worden verteld om te ontspannen, diep adem te halen en zich allerlei scenario’s voor te stellen die diep in het onbewuste veranderingen teweeg brengen.

Hypnotische technieken kunnen mensen met een verslaving of gewoonte helpen hun gedrag en gewoontes voorgoed te veranderen op een diep niveau, daar waar overtuigingen en ideeën over roken zijn ontstaan en ‘vastgeroest’.

De meest gebruikelijke hypnotische techniek om te stoppen met roken wordt inductie genoemd. Dat is de eerste stap van Hypnose. Het helpt je om in een lagere brein activiteit te komen en af te dalen in een ontspannen gemoedstoestand. Daarna kan iemand zich voor stellen dat ze dingen zien, doen, ervaren, ruiken en proeven.

Met Hypnose werk je in het onbewuste

Hypnose is een vorm van trance waarbij de persoon zich in een diepe staat van ontspanning, focus en concentratie bevindt. Op dat moment heeft de hypnotiseur toegang tot het onbewuste en kan door middel van suggesties als het ware ‘programmeren’ in het onbewuste, daar waar de hele programmering van roken, over roken, veranderd dient te worden om een niet roker te zijn.

Is Hypnose echt effectief?

Hypnose is een proces waarbij je de natuurlijke afweer van je geest gebruikt tegen ongewenste gedachten en gedragingen die je niet dienen. Het kan slechte gewoonten doorbreken, stress verminderen en angsten overwinnen.

Hoewel de voordelen van hypnose nuttig zijn, wordt het alleen aanbevolen aan diegenen die er echt zelf voor kiezen. Ik heb regelmatig iemand in mijn hypnose stoel zitten die gestuurd is door zijn vrouw. Niet in Hypnose gelooft en zich om die reden niet open stelt. Dan kan de hypnose sessie evengoed nog het gewenste resultaat geven maar vaak is dit een contra indicatie om hypnose in te zetten.

De beste manieren om te stoppen met de kracht van je geest

Als de hypnotiseur in je onbewuste mind programmeert dat jij een niet roker bent, is het vrij eenvoudig om dat te blijven.. Geen enkele gedachte, geen enkele behoefte meer aan een sigaret.

De gedachte om niet te roken lijkt misschien overweldigend. Het is een grote beslissing om te stoppen, maar met behulp van hypnotherapie is het veel gemakkelijker om voorgoed te stoppen met roken. Een hypnotiseur kan je geest ontspannen en rokers een veilige manier bieden om eindelijk te stoppen met roken.

Hypnose is een toestand waarin de normale bewuste geest van een persoon in slaap wordt gebracht en de persoon een veranderde bewustzijnsstaat binnengaat. In deze toestand kunnen mensen hun gedrag veranderen en een aantal positieve effecten ervaren.

De reactie van de hersenen op hypnose ligt dichter bij verbeelding dan bij realiteit

Voordelen van stoppen met roken

Stoppen met roken kan een aantal voordelen bieden. Het kan het risico op bepaalde ziekten verminderen en helpen de drang om te roken te bestrijden. Geen stress meer van ‘Waar kan ik roken’ ‘Heb ik nog genoeg sigaretten’ ‘Is de AH nog open’. En wat dacht je van het geld dat je uit hebt gegeven aan deze ongezonde gewoonte? Je gaat veel geld besparen.

Hoewel het moeilijk kan zijn om iemands gedrag te veranderen met alleen hypnose, kan het worden gebruikt in combinatie met andere methoden, zoals NLP en EFT. Mensen die willen stoppen met roken kunnen bijvoorbeeld hypnose gebruiken in combinatie met andere technieken die werken in het onbewuste.

Mijn online programma ‘Stoppen met roken’ bevat allerlei technieken die werken in de onbewuste mind en daar als ondersteuning ook het gewenste resultaat kunnen geven.

Gratis eerste hypnotische sessie van het online stoppen met roken programma

Wil jij kijken en ervaren of hypnose en deze methode iets voor jou zou kunnen zijn?

Net als Mieke die nu al 2 jaar een niet roker is?

stoppen met roken door hypnose

Download dan gratis de eerste hypnose sessie van mijn online programma Stoppen met roken door te klikken op de afbeelding hieronder:

ik stop met roken door hypnose


Over de schrijver
Reactie plaatsen