Het geheim van een 

goede relatie met je kind

Hoe ik alles fout heb gedaan naar mijn dochter toe..

Toen ik zwanger was van mijn dochter, mijn eerste kindje, voelde ik mij 9 maanden lang slecht. Ik voelde me in de steek gelaten. Ik voelde mij onzeker over hoe het allemaal zou moeten gaan als zij er was. Ik had last van stress en verdriet. Ik wilde wel heel graag een baby. Ze was welkom bij mij. Maar wat heb ik haar aangedaan.. De omgeving was alles behalve veilig en geborgen.


Zij is gegroeid in mijn buik met als voeding; stress, onzekerheid, verdriet en angst. Arm meisje. Dat was nog maar het begin. Als ik toen had geweten wat ik nu wist. Maar daar heeft zij natuurlijk helemaal niets aan. Haar blauwdruk is een feit.


Wij willen als ouder allemaal dat ons kind gelukkig is. Hoe kan het dan dat wij zo egoïstisch zijn en in eerste instantie meer bezig zijn met wat ons gebeurt en overkomt en de gevolgen daarvan, dan de diepe impact die het heeft op onze kinderen? We schreeuwen tegen onze partners waar onze kinderen bij zijn. 


Onze kinderen krijgen onze stress mee, onze frustraties, onze relatieproblemen. Of we willen of niet. Als wij problemen hebben, niet goed in ons vel zitten, hebben onze kinderen daar last van. Onze kinderen hebben er helemaal niets mee te maken. Trouw als ze zijn willen ze ons nog troosten, de schuld op zich nemen van onze boosheid en verdriet. Ze doen er alles aan om evenwicht te creëren. Ze offeren zich op.


We hebben vaak geen idee wat we onze kinderen aandoen terwijl we zielsveel houden van onze kinderen.

Aandacht, aandacht, aandacht en nog eens aandacht, is het mooiste wat je je kinderen kunt geven. Ze vragen helemaal niet veel. 


Zie de video hieronder.

Het mooiste wat je kunt geven is aandacht

Kijk naar de video hiernaast

Of je nu een ouder bent, een opvoeder, een docent, een begeleider of een verzorger. Als je te maken hebt met het begeleiden en opvoeden van kinderen is jouw verantwoordelijkheid groot. Jouw impact is nog veel groter. We zijn niet altijd bewust van elk zaadje dat we planten. Is het een zaadje voor een mooi bloemetje? Of is het een zaadje waar onkruid uit groeit en dat gaat woekeren? 


Na eerst zelf getraind en gecoacht te zijn door Richard Bandler, Vincent van de Burg, Andy Harrington, John Lee en Edwin Selij heb ik meer dan 1500 mensen getraind en 500+ gecoacht, als NLP trainer, coach en hypnotiseur.

Als deugdentrainer train ik groepen kinderen en verzorgers om met behulp van deugden de kernkwaliteiten van de kinderen te benoemen en te stimuleren. Grenzen aangeven door de kinderen erbij te betrekken en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Waarom deel ik mijn verhaal?

Ik wil je wakker schudden. We leven in een tijd waarin iedereen druk is met van alles en nog wat. Onze kinderen zijn ook druk met clubjes, sporten, muziek en natuurlijk met social media. Soms blijft er maar weinig tijd over om echt aandacht voor elkaar te hebben. Maar dat zijn smoesjes. Je kunt tijd maken. Dat is nu juist het allerbelangrijkste wat je elkaar kunt geven! Je onverdeelde aandacht.


Als ik toen wist wat ik nu wist..


Dit is voor iedereen die ik de jarenlange pijn en moeite wil besparen.. Ik wil je tools en technieken geven waarmee je het verschil kunt maken tussen stress en ontspanning, tussen plezier en boosheid. Kijk naar je kind. Speel met je kind. Lach met je kind. Verplaats je in je kind. De mooiste dingen in het leven zijn gratis! Als je weet hoe gemakkelijk het eigenlijk is om te leren hoe je simpelweg gelukkig kunt zijn. Ik bied tips, adviezen, tools en technieken aan. Er is altijd iets dat bij je past en waar je leven een enorme positieve boost van kan krijgen. De tijd met je kinderen komt nooit meer terug. Je bent misschien druk. Met wat? Wat kan er belangrijker zijn dat genieten van en met je kind?


Ik wil dat mijn kind gelukkig is!

We kunnen het over één ding eens zijn: We willen allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn. Ik durf ook te beweren dat gelukkig zijn voor iedereen het hoogst haalbare doel is. Hoe ziet ons leven er uit als we gelukkig zijn? We zijn tevreden, ontspannen, blij. We hebben plezier, kunnen genieten en we lachen.


Geluk is de meest krachtgevende gemoedstoestand die wij kunnen oproepen en kunnen ervaren in ons systeem. Als wij gelukkig zijn, dan stralen we dat uit naar onze omgeving en naar onze kinderen. Wat voor effect zou dat hebben op onze kinderen? Stel, wij zijn gelukkig en in balans. Wat doet dat met de sfeer thuis?


Wat gebeurt er als we gestresst zijn?

Stress is een beperkende gemoedstoestand die zijn weerslag heeft op je lichaam, je systeem en op je omgeving. Stress uit zich in het zorgen maken, druk maken, gefrustreerd zijn, geïrriteerd zijn, bang zijn, boos zijn. Of we willen of niet, we reageren dat af op onze omgeving, op onze kinderen. Geluk en stress gaan niet samen. 


Wil je meer weten over hoe je leert minder stress te hebben, minder frustratie, boosheid en meer rust, harmonie en ontspanning?

Download het gratis e-book:

Het geheim van een 

goede relatie met je kind

> Hoe jouw kind alles aan je zal vertellen.

> Zonder dit heeft je kind geen reden om jou te vertrouwen.

> Hoe je harmonie in je gezin kan krijgen zonder dat het je moeite kost.

> Hoe jouw kind op zal groeien tot een volwassene met zelfvertrouwen.

> Wat het effect is als je schreeuwt tegen je kind.

Ik daag je uit: opvoeden zonder structuur

Structuur en star / versus flexibel en ontspannen

Kijk hiernaast naar de video met de challenge 

'structuur versus flexibileit'. 

Wat vinden mijn kinderen eigenlijk van hun opvoeding?

Wat zegt Russèll over mij?

"..door de vrijheid heb ik veel verantwoordelijkheid.."

Wat Charelle zegt over haar opvoeding..

Ik moet al lachen als ik er aan denk. Ik kon mijn fiets niet meer vinden omdat ik een keer teveel gedronken had. Wie is met mij gaan zoeken midden in de nacht? Mijn moeder. Ik bleef die nacht ook achter de gordel hangen met mijn voet toen ik uit de auto stapte. Mama maakte er een grapje over, werd niet boos. Dit is maar één voorbeeld. 


Mijn moeder had ooit gezegd toen ik heel klein was, wat er ook gebeurd, hoe erg ook, als je altijd eerlijk zegt wat er is zal ik nooit boos worden. Dat heb ik goed onthouden en ze heeft haar woord gehouden. Toen ik groter was zei ze ook: ‘Je kunt mij altijd bellen om wat voor reden dan ook!’ Ze staat 24/7 voor mij klaar. Soms bel ik haar terwijl ze druk aan het werk is, maakt niks uit. Ze vindt wel een manier om even de telefoon op te nemen. Ik vind dat altijd een hele prettige gedachte. 


Of het nou om werk, mannen, school of iets gênants gaat. Ik kan alles met mijn moeder bespreken. Ze heeft mij heel vrij opgevoed, liet mij altijd mijn eigen keuzes maken, zonder daar een oordeel over te hebben.


Als ik bijvoorbeeld iets "doms" had gedaan waar ik later spijt van had, kon ik dit altijd aan mijn moeder vertellen zonder dat ze daar gek over deed. We konden er dan meestal samen hard om lachen en wat ze dan als eerste zou zeggen is, "nee, dat is niet dom".


Ze beloonde mij altijd als ik eerlijk was. ‘Wat goed dat je dat tegen mij vertelt’, hoe erg ook, dacht ik, maar mama zei dan, ‘nee, dat is niet erg, ik begrijp het wel.’ Ze stond altijd aan mijn kant als ik op school trammelant had, nooit aan de kant van de leerkracht. Ik was ook nooit bang als ze zeiden: ‘Ik ga je moeder bellen’.


Ik kan me ook nog herinneren dat mama vroeger nooit boos op mij werd, als ik bijvoorbeeld haar dure lippenstift of creme over mijn hele gezicht had gesmeerd. Mama neemt mij altijd serieus en gelooft mij als ik haar iets vertel. Ik kom vaak mensen tegen die mijn probleem niet serieus nemen, mama doet dat altijd. Ook als ik 10x met hetzelfde kom. Ik vond dat heel fijn aan mijn opvoeding en zou zelf als ouder ook mijn kind al het vertrouwen geven. Daar heb ik zelfvertrouwen van gekregen. 


Eerlijk zijn tegen je ouders moet altijd beloond worden vind ik. Anders ga je gewoon niets meer zeggen. Ik heb altijd van mijn eigen fouten geleerd. Mijn ouders gaven mij altijd die ruimte en vrijheid. Ik ben, mede door mijn eigen opvoeding, pedagogiek gaan studeren. Ik vind dat ieder kind met veel liefde, vrijheid en vertrouwen opgevoed moet worden.

Charelle 

Zoek jij een kinder (NLP) coach die 

100% uitgaat van je kind?

Hoe voelt jouw kind zich nu?

Waar loopt je kind tegen aan?

Voelt jouw kind zich onzeker?

Daarmee ga ik aan de slag met krachtige leuke NLP technieken o.a. en het hoofd opruimen met de Matrix methode.

Kijk hoe Aaliyah en Finn hun zelfvertrouwen terug krijgen

Kijk hoe Vin in 3 minuten van zijn angst afkomt

Vin durft weer gewoon naar de schuur te gaan om zijn fiets te pakken

Kijk hoe Aaliyah na hypnose en NLP blijvend zelfvertrouwen heeft

Aaliyah heeft een hele moeilijke jeugd gehad

Kinderen helpen om het vertrouwen in zichzelf terug te vinden

Het geheim van een goede relatie met je kind. Geef vertrouwen.

Weet je niet meer wat je kunt doen voor je kind? 

Wil jij dat je kind zich goed voelt en vol zelfvertrouwen is?

Soms kan je het gewoon niet alleen en wil je zo snel mogelijk van alle ellende af.

Zoek jij een practische no nonsense (kinder) coach?

Of neem contact op 

en stel al je vragen in een vrijblijvend telefoongesprek