arrow_drop_up arrow_drop_down
hypnose mp3 voor stressGratis Mp3 zelfhypnose voor ontspanning en stressLeer zelf hypnose in 4 stappen

Hoe hypnotiseer je jezelf?

Wat is zelfhypnose?

Wanneer gebruik je zelfhypnose?

Uit het dagboek van mijn praktijk; zelfhypnose voor Ineke

"Ik ben zo gestrest"

Een client vertelde mij: 'Alles om mij heen zorgt ervoor dat ik stress krijg'. Ik vroeg aan haar of ze ook andere dingen kreeg behalve stress. 'Nee' zegt Ineke. 'Op dit moment alleen stress'.


'Hoe ziet dat er uit dan? Hoe krijg je dat uit je omgeving? Met een papiertje er om heen als een kadootje?' vroeg ik. 'Nee jeetje tuurlijk niet' zegt Ineke. Ik zei: 'Maar je zegt: Ik krijg het van alles om me heen..'

'Ik bedoel dat ik overal gestrest van word' zegt Ineke. Ik vroeg: 'O dus jij doet het zelf? Wat zou je ook kunnen doen in plaats van stressen?'


Rustig en ontspannen blijven door zelfhypnose

'Meer ontspannen blijven.' Zegt Ineke.

'Wat heb je daarvoor nodig?' Vroeg ik. 'Die MP3 zelfhypnose over ontspanning die ik van jou gekregen heb' lacht Ineke.

'O, wat een goed idee' zei ik. 'Dat helpt me heel goed op het moment' zegt Ineke. 'Maar naar verloop van tijd word ik toch weer getriggerd om te stressen' zegt ze.


Ik doe stress

'Ik besef ondertussen dat ik het zelf doe' zegt Ineke. 'Maar daar wordt het niet makkelijker van.' 'Want?' vraag ik.

'Omdat ik dan eigenlijk niets of niemand de schuld kan geven en het zelf moet oplossen.'

'Wow.' Zeg ik. 'Wat een fantastisch inzicht. Je hebt grote stappen gemaakt :)' 

Klik op video en kijk en luister direct naar de gratis zelfhypnose video voor complete ontspanning. Ook voor slechte slapers!

 • Wil jij lichamelijk ontspannen?
 • Wil jij geestelijk ontspannen?
 • Wil jij een moment helemaal voor jezelf?
 • Wil jij een mooie sensatie en ervaring?
 • Wil jij niet getriggerd worden door de omgeving?
 • Wil jij stress buiten je systeem houden?
 • Wil jij krachtige positieve suggesties meekrijgen?
 • Wil jij zelf hypnose kunnen doen?
 • Wil jij je gezondheid bevorderen?
 • Wil jij leren hoe je je af kunt sluiten voor stress?
 • Wil je meer controle krijgen over wat er op je afkomt?
 • Wil je je lichaam verwennen met positieve energie?

De effecten van zelf hypnose zijn onder andere:

Nog meer gratis zelfhypnose sessies?

Wil jij je goed voelen? Meer ontspanning? Meer grip op je emoties en gedachten? Krijg direct toegang tot 2 krachtige zelfhypnose sessies plus een extra bonus die jou gaan helpen om af te rekenen met stress en frustraties. Vul je emailadres in, klik op de oranje button en geniet..

Wat is zelfhypnose?

Je bent al in hypnose

Je loopt eigenlijk de hele dag al behoorlijk gehypnotiseerd rond. Alle suggesties die je hoort om je heen, daar doe je iets mee, bewust of onbewust hebben ze invloed op jouw systeem en welzijn. Iedereen is in een vorm van hypnose. Kijk maar wat jij gelooft dat waar is. Is het echt waar? Of denk je dat het waarheid is? 

Je kunt je voorstellen als je allemaal mooie suggesties om je heen hoort dat je een blij, gelukkig en ontspannen mens bent. Maar als je negatieve suggesties krijgt van anderen en je gelooft deze, zijn ze desastreus voor jouw welzijn en systeem. Alles heeft zijn invloed op jou en eist zijn tol. Hoe beïnvloedbaar ben je? Waar sta jij voor open? Wat laat je binnen? Wie laat je binnen? Door wie laat jij je hypnotiseren?


Weet je dat je 100.000 gedachten per dag hebt?

Je hebt misschien weinig invloed op wat andere mensen tegen je zeggen of doen, maar je kunt wel bepalen wat je zelf doet met wat anderen zeggen en wat je zelf denkt. Gedachten komen en gaan en volgen zich in rap tempo op. Je kunt ze serieus nemen maar je kunt ze ook met een korreltje zout nemen. Wat is beter voor jou? Hoe blijf je positief met negatieve gedachten? En hoe negatief word je van je eigen gedachten? Het maakt niet uit waar je voor kiest. Alles is waarheid. Jouw waarheid. En jij bent de enige die invloed heeft op jouw gedachten. Dus waar kies je voor?

'Angst is nooit meer dan een geloof in een gedachte'. Aldus Marnix Pauwels op Twitter


Ons onbewuste

De meeste gedachten vinden plaats op onbewust niveau. Je denkt op de automatische piloot. 95% van wat je vandaag denkt, dacht je gisteren ook al. En 95 % van je gedachten zijn negatief. Zo werkt ons brein nu eenmaal. Negatieve gedachten zijn makkelijker dan positieve gedachten. 


Overleven staat lijnrecht tegenover ontspanning

Ons brein is aan het overleven en ziet nu eenmaal overal 'gevaar' en wil jou behoeden voor alles wat nieuw en anders is want dat zou wel eens gevaar kunnen betekenen.


Word je meer bewust van wat je denkt

Als je je bewust bent van wat je denkt kan je alle negatieve gedachten direct ombuigen. Dat is ook zelfhypnose.

Je wordt wat je denkt als je maar lang genoeg volhoudt. Jouw brein gaat afstemmen op dat wat je denkt. Of dat nou is wat je wel wilt of niet.


Zelfhypnose voor meer ontspanning

Je kunt natuurlijk kiezen waar je meer van wilt hebben of een resultaat dat je wilt bereiken.

Op deze pagina kun je gratis de MP3 luisteren voor meer ontspanning.

Er zijn vele mogelijke manieren om te ontspannen met muziek of klanken.


De overeenkomst met hypnose is, dat deze suggesties door de speciale techniek doordringen in je onbewuste.

Er is wel verschil met een hypnose sessie van een ervaren opgeleide hypnotherapeut of een ontspannen rustige stem die een ontspanningsoefening inspreekt.


Trance en zelfhypnose

Doordringen in het onbewuste is een kenmerk van hypnose. Daar vindt namelijk de echte verandering plaats.

Het heeft een diepe invloed op je systeem in positieve zin. Hypnose is een natuurlijke staat van bewustzijn en een staat van concentratie. Je bent volledig in controle. Het is de sleutel tot de poort van je onbewuste. Dat gedeelte van jou dat volledig autonoom re(a)geert. En het reageert op dat wat jij opdraagt.


Je onbewuste communiceert met beelden en emoties 

Dus de plaatjes die jij maakt, de filmpjes die jij afspeelt over jouw leven en de emoties die je voelt vormen een directe opdracht aan je onbewuste.


Toegang tot je onbewuste

Je hebt net als op een computer een programma draaien. Dat programma kun je updaten of gedeelten van het programma deleten met hypnose. Met hypnose krijg je toegang tot het programma en kun je het veranderen.

Als je de gratis MP3 hypnose voor meer ontspanning vaker beluisterd zul je merken dat je steeds makkelijker in die heerlijke rustige staat van ontspanning komt en minder stress ervaart omdat die twee gemoedstoestanden simpelweg niet samen gaan.

Luister hier de gratis Mp3 audio Zelfhypnose voor meer ontspanning

Hoe hypnotiseer je jezelf met de commando's die jij geeft aan elke cel, elke vezel van jouw lichaam?

Waarom doe je    zelfhypnose?

Je staat de hele dag bloot aan diverse soorten invloeden die allemaal een effect hebben op jouw systeem.

Negatieve invloeden als woorden, geluiden, emoties en beelden komen allemaal binnen en laten een spoor van vernieling achter in jouw lichaam. Bijvoorbeeld stress, frustratie.

Stel je voer dat de cellen in je lichaam gevoed worden door stress. Stress is doodsoorzaak nummer 1. Wat kan je allemaal krijgen van stress? Een hartaanval, hoge bloeddruk, pijnlijke spieren, een maagzweer..

Als je een audio luistert met positieve suggesties en je sluit daar de dag mee af, dan voed je je systeem en neutraliseer je de negatieve invloeden van de dag.

Het effect van woorden 

op jou

Als woorden alleen al zoveel invloed hebben op water, hoe zit het dan met muziek en de intonatie van bijvoorbeeld schreeuwen en boosheid?

Ons lichaam bestaat voor 75% uit water.

De toon waarmee je de woorden uitspreekt hebben grote impact op jouw lichaamscellen.

Als jij mooie waterkristallen in je lichaam wilt,laat dan alleen positieve woorden binnen. Makkelijk gezegd. Hoe doe je dat als iemand lelijk tegen je doet? 

Kan je op dat moment het opbrengen om stil te staan bij het feit dat het maar 1 mening is van 1 persoon op deze hele planeet? Dat het alleen maar zijn/haar waarheid is maar niets zegt over jou?

Maak zelf jouw zelfhypnose audio

Wat zeg jij gedurende de dag tegen jezelf? Zijn dat positieve suggesties? Of negatieve suggesties?

Nu je weet wat voor effect dat heeft op jezelf en je omgeving en je maakt de keuze om daar verandering in te brengen, kun je beginnen met je bewust te worden wat je allemaal tegen jezelf zegt. Al die gedachten die je hebt.

Geef jezelf het stopteken als je negatief naar jezelf toe bent en buig dat direct om door iets positiefs tegen jezelf te zeggen.

Maak een audio met positieve suggesties en luister die audio regelmatig af.

Dit is een vorm van zelfhypnose. Je hebt er niemand voor nodig en kunt het elk moment doen.

Wanneer gebruik je zelfhypnose?

Zelfhypnose kan je gebruiken als je op onbewust niveau iets wilt veranderen. Als je er dus met je blabla brein niet uitkomt, maak dan eens een uitstapje naar je onbewuste briljante brein. Je kunt blijven praten over dingen die je moet doen met je kritische mind, of denken over zaken waar je doorheen moet werken, hoe je iets moet doen waar je tegen op ziet.

Maar er verandert niet heel veel aan hoe je je voelt. Vooral wanneer je stress, frustratie of boosheid ervaart kan zelfhypnose je helpen om contact te maken met je onbewuste waar al jouw hulpbronnen zitten en veel meer mogelijkheden aanwezig zijn.

Zelfhypnose kan je gebruiken wanneer je:

 • stress ervaart
 • meer zelfvertrouwen kunt gebruiken
 • een lastige uitdaging hebt
 • een examen of toets moet maken
 • jezelf voorbij rent
 • angstig bent
 • verdrietig bent
 • moe bent
 • een presentatie moet geven
 • gefrustreerd bent over iets
 • bang bent dat iets je niet gaat lukken
 • af wilt vallen
 • wilt stoppen met roken

Het geheim zit hem in het feit dat de poort open gaat naar je onbewuste als je aan zelfhypnose doet. De suggesties die je dan geeft aan jezelf, zijn super krachtig en brengen verandering aan diep in je systeem. 

Zelfhypnose 4 stappenplan

Hoe je jezelf hypnotiseert in 4 stappen

Stap 1  Ga naar een plek waar je kunt ontspannen

Zorg dat je even niet gestoord wordt, en let maar even op je ademhaling. Adem rustig in en uit en wees je maar bewust van alles om je heen. Bij iedere ademhaling merk je dat je steeds meer kunt ontspannen. Terwijl je even helemaal niets hoeft te doen.. gewoon te ademen en daar bewust van zijn.

Stap 2  Focus je op een punt in de ruimte

Kijk naar 1 ding in de ruimte. terwijl je daarna kijkt hoor je ook de geluiden om je heen die er voor zorgen dat je meer en meer ontspant. Voel je rug in de rugleuning of op je bed, terwijl je blijft focussen op dat ene ding en wellicht merk je dat je je ogen wilt sluiten.

Stap 3  Geef jezelf goede suggesties

Van te voren is het handig om te bedenken waar je meer van wilt hebben. Wat kan je goed gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk met het geven van suggesties zodat je brein exact weet waar op af te stemmen.

Herhaal de goede suggesties in deze trance staat en ervaar wat het doet met je. Voel het. Zie het. Hoor het. Proef het. Ruik het. 

Hoe beter je het kunt voorstellen hoe sterker en krachtiger het werkt. Herhaal jouw gewenste emotie en gedachte zo lang je wilt.

Stap 4  Uit trance.  Tel van 1 tot 5 en open je ogen

Als je met jezelf afspreekt dat je zo van 1 tot 5 telt, en bij 5 open je je ogen en voel je je ontspannen, vol zelfvertrouwen, krachtig en simpelweg fantastisch..

Dan is dat wat er gebeurd. Neem de tijd. Jij bepaalt. Zeg bijvoorbeeld: Bij 1 voel ik mijn voeten op de vloer. Bij 2 hoor ik de geluiden om mij heen. Bij 3 haal ik een keer diep adem. Bij 4 laat ik zelfvertrouwen door mijn lichaam stromen. Bij 5 open ik mijn ogen, voel ik mij helder en fris, ontspannen, vol zelfvertrouwen en krachtig.

3 tips om een Zelfhypnose audio te maken

Stap 1 Maak eerst een lijstje van alles wat je wilt

 • Schrijf alles op waar je meer van wilt
 • Schrijf op wie je wilt zijn
 • Schrijf op welke eigenschappen je wilt hebben
 • Schrijf op hoe je je wilt voelen
 • Schrijf op wat je wilt bereiken
 • Schrijf alles op wat je leuk vindt
 • Schrijf op wat jij lekker vindt
 • Schrijf op waar je ontspannen van wordt
 • Schrijf op waar jij het liefste wilt zijn
 • Beschrijf jouw droomplek
 • Schrijf op waar jij gelukkig van wordt
 • Schrijf op welke muziek jij leuk vindt
 • Schrijf op hoe je je wilt presenteren

Stap 2 Maak nu jouw persoonlijke verhaal

Schrijf op wat je wel wilt. Nooit wat je niet wilt. Je brein kent geen verschil en zal zich focussen op wat jij je in je hoofd haalt, of je het nu wel of niet wilt. 

Kleur buiten de lijntjes. Doe eens gek. Wees niet bescheiden. Toon wat lef. Dik het wat aan. Maak het jouw bestseller. Een mooi verhaal. Een succes story. 

Gebruik al je creativiteit en combineer de dingen die je hebt opgeschreven in de volgorde die voor jou het meest prettig voelt.

Als je niet gewend bent om positief te zijn tegen jezelf is het wellicht even wennen. Daag je zelf uit. het hoeft niet allemaal waar te zijn. Net als toen je kind was fantaseerde je ook de mooiste verhalen.

Je hebt nu alle ingrediënten voor jouw persoonlijke kracht gevende audio.

Stap 3 Praat met een rustige duidelijke stem

Gebruik geen slome zachte stem. Maar praat rustig en duidelijk. Neem de eerste 4 stappen mee van hoe je jezelf hypnotiseert. Dat is de manier waarop je jezelf in hypnose praat.

Gebruik je lijstje van wat je graag wilt. Neem je persoonlijke verhaal en gebruik daar waar mogelijk symbolen en beelden.

Je onbewuste communiceert met beelden en gevoelens. Dat is de taal van het onbewuste. Maak daar gebruik van. Het onbewuste is ook gek op herhaling.

Gebruik verschillende woorden met dezelfde betekenis. Neem je audio op als je een paar keer geoefend hebt en luister hem zo vaak je wilt. 

Jij kunt jezelf nu hypnotiseren en je kunt mijn gratis zelfhypnose sessies gebruiken als inspiratie.

Zorg dat je op een plek bent waar je niet gestoord wordt

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Luister de audio helemaal af tot het einde en zet een koptelefoon op

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Drink daarna een glas water en start rustig weer op

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Belangrijk is dat je altijd datgene zegt wat je wel wilt, 

dus niet wat je niet wilt.


Als je de audio inspreekt gebruik je meest rustgevende stem.

Over de top is goed. Als jij denkt 'beetje overdreven', 

ben je goed bezig.


Gebruik je fantasie, daag jezelf uit.

Luister de audio zo vaak mogelijk en wen aan de positieve suggesties.

Wil jij nog twee gratis zelfhypnose sessies ontvangen?

Vul je email adres in. Klik op de oranje button en krijg direct toegang

tot de gratis sessie plus de gratis online training in 9 stappen naar geluk!

Wil jij nog twee gratis zelfhypnose sessies ontvangen? Hoe je alles waar je geen invloed op hebt kunt accepteren? En hoe je dankbaarheid kunt oefenen om rust en ontspanning te krijgen in je systeem en ontvankelijk te zijn voor meer geluk in je leven?


Daar krijg je ook nog bij kado het gratis online programma 'Blauwdruk voor Geluk'. 30 dagen challenge met 9 concrete stappen naar geluk. Eerste 3 modules gratis te proberen.

Ja dat wil ik. Klik op de button

Your information is safe with us